2008. február 28., csütörtök

Flópó ül

Nagy boldogság van a családban, több okból is :). Az első az, hogy fent vagyok, és még csak 9 óra van, vagyis átálltam nappali életmódra, ami nem tudom, meddig marad így, de egyelőre most ez a project.

A másik, sokkal nagyobb boldogság, hogy Flópó ül :)))). Kb. egy hete határoztam el, hogy Flópóból rendes kutya lesz, és megtanul dolgokat, pl. ülni. Ezzel alapvetően több probléma van. Egyrészt sajnos nem szereti a jutalomfalatokat, amiket vettem neki, így aztán annak nincs túl sok csábító ereje. Semmi gond, az én vacsim általában ezt a problémát megoldja, főleg, ha van benne marhahús. Viszont így csak napi 1-2 produkcióra ill. gyakorlásra futja. A másik probléma, hogy a kutya háromnyelvű :). A vezényszavakat angolul kéne megtanulnia, hogy Elliottra is hallgasson, az ő magyar tudása pedig - khm... - enyhén korlátozott. Tehát a kutya az angol "sit" vezényszóra ül. Igen ám, de amikor Elliott mérges, spanyolul beszél vele :)))) Vagyis a "sietete" kifejezést már rég ismeri a blökkencs. Hát mindegy, most majd a "sit"-et is megismeri. Csakhogy akkor meg anyuéknak nem fog leülni, maximum, ha az ősök megtanulnak angolul. Nem baj, csak motiváció kell nekik, az meg most van.

Aztán történt vala tegnap előtt, hogy Flópó első alkalommal, miután sokáig bután nézett rám, megmozdította hátsó felét, és félülő helyzetbe helyezkedett, kérdőn pillantva rám, hogy vajon ezt szeretném-e látni. Majdnem, de igen :). Volt nagy boldogság, örömködés. Tehát tegnap előtt óta Flópó ül. A mutatvány még mindig nem tökéletes, mert egyrészt sokszor csak félig ül le, másrészt néha kicsit könyörögni kell és hosszasan várakozni, mire kegyeskedik megmozdulni. De már azon töröm a fejem, mikortól tanuljunk majd feküldni? :))))

5 megjegyzés:

csill írta...

na és mi történne ha megtanitanátok a kézjelekkel való nevelést

mire 3 nyelven perfekt lesz addigra kinő a tanitható korból :)

Viktoria írta...

van kézjel is :) bár nem tudom, mi kellene hogy legyen a rendes kézjel, ezért azokat is én találom ki :)

csill írta...

előre kiforditott kutya felé tenyér ül

lefelé tenyér fekszik

Gizdalord írta...

Amúgy a blökik a szótagszámra a hangsúlyra és a ritmusra figyelnek kb nem a szóra magára. Ösztönzésnek meg nem baj ha miközben mondod neki h sit akkor lenyomod a seggét. Ált nem árt ha eleinte pórázon van hogy tudja hogy most a tanulás ideje van :P

Amanoba írta...

"csill írta...
előre kiforditott kutya felé tenyér ül"

nomost miért kell kifordítani szegény kutyát, hogy leüljön a tenyerünk? :-)))))))))

Bocsi Csill csak hülyülök, olyan jól jött ki...:-)